Λιποδιαλύτες: Μπορούν Τελικά Να Κάψουν Το Λίπος;

Λιποδιαλύτες
Οι λιποδιαλύτες είναι συμπληρώματα διατροφής που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν τον μεταβολισμό, την ενέργεια, και να μειώσουν την όρεξη. Με αυτόν τον τρόπο να αυξάνουν τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται από το σώμα μας.

Κάποια συστατικά στους λιποδιαλύτες μπορούν να ενεργοποιήσουν ορισμένες ορμόνες όπως η αδρεναλίνη που μπορεί να σπάσει τα λίπη και να τα κάνει έτοιμα να χρησιμοποιηθούν ως πηγή καυσίμων από το σώμα.

Πώς καίνε το λίπος οι λιποδιαλύτες;


Οι λιποδιαλύτες προκαλούν την απελευθέρωση της επινεφρίνης και της νορεπινεφρίνης, ορμονών που πυροδοτούν την κινητοποίηση του λίπους από τα αποθέματα λίπους στην κυκλοφορία του αίματος.


Μόλις το λίπος εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, δεν εξαφανίζεται μαγικά. Πρέπει να υπάρχει μια χρήση για αυτό για να μπορεί να καεί ως ενέργεια από το σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο για  να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα από έναν λιποδιαλύτη, είναι σημαντικό να γυμνάζεσαι τακτικά.

Αν δεν γυμνάζεστε και δημιουργείτε μία ανάγκη για ενέργεια, το λίπος που απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος θα αποθηκευτεί ως λίπος και πάλι.

Οι λιποδιαλύτες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος είτε παρέχοντας ένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης είτε αυξάνοντας την θερμογένεση στο σώμα. Και οι δύο αυτές επιπτώσεις θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα έλλειμμα θερμίδων που μεταφράζεται τεχνικά σε απώλεια βάρους.

Είναι ασφαλείς οι λιποδιαλύτες;


Εκτός αν έχετε οποιεσδήποτε ευαισθησίες σε διεγερτικά όπως η καφεΐνη ή είστε αλλεργικοί σε οποιοδήποτε από τα συστατικά (πράγμα απίθανο) οι περισσότεροι λιποδιαλύτες είναι ασφαλείς, αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Χρησιμοποιήστε τους μόνο όπως λένε οι οδηγίες.

Παίρνοντας περισσότερο απ’ την προτεινόμενη χρήση δεν θα σας δώσει περισσότερα ή πιο γρήγορα αποτελέσματα. Να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες και να το παίρνετε όπως ακριβώς προτείνει η εταιρία!

Οι περισσότεροι λιποδιαλύτες λαμβάνονται μία φορά το πρωί, και ίσως και πάλι πριν από την προπόνηση ή στο μεσημεριανό γεύμα, για περισσότερο κάψιμο λίπους.

Μην τους παίρνετε για πάντα.

Οι λιποδιαλύτες που δεν είναι για να τους παίρνετε μακροπρόθεσμα. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διεγερτικό αποτελέσματα, το σώμα σας θα προσαρμοστεί καθιστώντας τα λιγότερο αποτελεσματικά. Επίσης, δεν είναι κακή ιδέα να δίνετε στο σώμα σας ένα διάλειμμα από τα διεγερτικά που και που.

Αν καταναλώνετε ήδη πολλή καφεΐνη, μπορεί να θέλετε να περικόψετε κάπου.

Και πάλι, οι περισσότεροι λιποδιαλύτες έχουν καφεΐνη ή άλλα διεγερτικά οπότε αν είστε τακτικός πότης καφέ ή πίνετε πριν την προπόνηση καθημερινά, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πάρει υπερβολική καφεΐνη με τη μία ή την συνολική σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν συνιστάται να καταναλώνετε περισσότερο από 400mg καφεΐνης ημερησίως.

Άρα, μπορούν να λειτουργήσουν οι λιποδιαλύτες;

Εχουν αποτελέσματα οι λιποδιαλύτες;


Ναι, οι λιποδιαλύτες δουλεύουν εάν δουλέψετε.

Αν πραγματικά θέλετε να πάρετε όσα περισσότερα γίνεται από τον λιποδιαλύτη σας, συνδυάστε τον με μια υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση και σωστά συμπληρώματα.

Οι λιποδιαλύτες είναι διαθέσιμοι ως συμπλήρωμα σε αυτό που ήδη κάνετε. Αν δεν τρώτε σωστά ή δεν γυμνάζεστε, μην περιμένετε έναν λιποδιαλύτη να κάνει πολλά, θα μπορούσε να σας δώσει μία δόση ενέργειας, αλλά αυτό είναι όλο.

Οι καλύτερες ώρες να πάρετε έναν λιποδιαλύτη είναι το πρωί πριν από το πρωινό, και ενδεχομένως και πάλι το απόγευμα πριν από το γεύμα ή την προπόνηση.

Να θυμάστε, ότι είναι σημαντικό να συνδέσετε τον λιποδιαλύτη με τακτική σωματική δραστηριότητα, ώστε το σώμα σας να χρησιμοποιεί πραγματικά το λίπος που απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος ως πηγή ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...