2 Λόγοι Για Τους Οποίους Οι Δίαιτες Με Χαμηλές Θερμίδες, Δεν Δουλεύουν


2 Λόγοι Για Τους Οποίους Οι Δίαιτες Με Χαμηλές Θερμίδες, Δεν Δουλεύουν
Σκοπεύετε να ακολουθήσετε μια δίαιτα με διατροφή χαμηλών θερμίδων για να χάσετε βάρος γρήγορα; Πριν το κάνετε αυτό, διαβάστε αυτό το άρθρο για να ανακαλύψετε γιατί οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων δεν δουλεύουν!

Δεν μπορώ να σας πω πόσα άτομα μου στείλανε email στα οποία έλεγαν ότι ακολούθησαν μερικές διάσημες δίαιτες με διατροφή χαμηλών θερμίδων για μερικές εβδομάδες, μόνο  για να ανακαλύψουν τελικά ότι δεν έχασαν και το αναμενόμενο τελικά. Σαν αποτέλεσμα θεώρησαν ότι η απώλεια βάρους είναι αδύνατη και έτσι εγκατέλειψαν την δίαιτα εντελώς!

Ο πρώτος και κύριος λόγος που οι δίαιτες με διατροφή χαμηλών θερμίδων δεν δουλεύουν, είναι ο υποσιτισμός του οργανισμού λόγω έλλειψης απαραίτητων θερμίδων από την διατροφή χαμηλών θερμίδων. 

Αισθάνεστε άρρωστοι και κουρασμένοι κάθε στιγμή. Έχετε άγχος σχετικά τη τη δίαιτα και την άσκηση σας. Ξεχάστε τις ασκήσεις, δεν έχετε αρκετή ενέργεια ούτε για να φέρετε εις πέρας τις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο μεταβολισμός σας είναι χαμηλός!

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος αποτελεσματικά, πρέπει να λάβετε υπόψη σας αυτά τα δύο πράγματα:


1. Οι θερμίδες δεν είναι ο εχθρός σας


Δεν είναι οι θερμίδες αυτές που θα πρέπει να αποφεύγετε, οι θερμίδες δίνουν στο σώμα σας την θρέψη και την ενέργεια που χρειάζεται. Όταν το σώμα σας πάρει αρκετή τροφή, αυξάνει τον μεταβολισμό σας που αυτόματα αποφέρει απώλεια βάρους!

Οι κακές θερμίδες βρίσκονται στα λεγόμενα junk food (πρόχειρο ανθυγιεινό φαγητό). Οπότε δεν συσσωρεύετε λίπος καταναλώνοντας 10 μήλα (παρόλο που κάθε μήλο έχει περίπου 100 θερμίδες), ενώ αν καταναλώνατε 10 χάμπουργκερ σίγουρα θα συσσωρεύατε λίπος! Αυτή είναι η βασική διαφορά. 

Πρέπει να αποφεύγετε τις κενές θερμίδες (πρόχειρο ανθυγιεινό φαγητό) και να καταναλώνετε τροφές με αρνητικές θερμίδες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Οι αρνητικές θερμίδες δεν παύουν να είναι θερμίδες, απλά για να τις χωνέψει ο οργανισμός, ο μεταβολισμός σας αναγκάζεται να κάψει περισσότερες θερμίδες απ'ότι δίνουν οι τροφές με αρνητικές θερμίδες. Αυτό θα δημιουργήσει έλλειμμα θερμίδων και ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους!

2. Η ανάπτυξη των μυών είναι απαραίτητη


Γνωρίζετε ότι οι μύες για να διατηρηθούν καίνε πολλές από τις θερμίδες που καταναλώνετε; Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι όσο περισσότερους άπαχους μύες έχετε, τόσο ποιο γρήγορα θα μπορέσετε να χάσετε βάρος! Ένας καλός τρόπος για να χτίσετε μύες είναι τρώγοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και η γυμναστική σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της διατροφής με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι η μείωση της αίσθησης της πείνας, έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για υπερφαγία. Όταν τρώτε τροφές με χαμηλές θερμίδες δεν μπορείτε να χτίσετε μύες, αντίθετα μειώνεται ο όγκος τους. Όταν το σώμα σας δεν έχει αρκετούς άπαχους μύες είναι αδύνατον να κάψει λίπος, γιατί ο μεταβολισμός σας παραμένει σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που οι δίαιτες με διατροφή χαμηλών θερμίδων δεν δουλεύουν!

Οι περισσότερες δίαιτες του είδους σας βοηθάνε μόνο στο να χάνετε υγρά και μύες, στην πραγματικότητα σας παραπλανούν στο να πιστέψετε ότι έχετε χάσει πολλά κιλά ενώ δεν έχετε χάσει το ποιο σημαντικό για να αποκτήσετε την λεπτή σιλουέτα που θέλετε, το λίπος! Εάν δεν χάσετε το λίπος δεν υπάρχει περίπτωση να γίνετε υγιείς και φορμαρισμένοι.

Αν σας άρεσε το άρθρο μου, πατήστε το «g1» για να δώσετε την ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να διαβάσει όσα γράφω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...