Έφηβοι - Ανησυχία Για Περιττά Κιλά

Καλησπέρα! Πριν λίγο σχολίαζα σε κάποιο forum και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια προσωπική μου παρατήρηση.

Δεν μπορώ να το στηρίξω με επίσημα στατιστικά στοιχεία, αλλά από προσωπική μου εμπειρία η νεολαία μας αγχώνεται πάρα πολύ με το σωματικό βάρος και τα περιττά κιλά. Μπορώ να πω με κάποια επιφύλαξη ότι πάνω από 8 στα 10 άτομα που ζητούν συμβουλές για να χάσουν βάρος είναι έφηβοι 14 έως 16 ετών!

Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση και σκοπεύω κάποια στιγμή να ασχοληθώ περισσότερο με το συγκεκριμένο θέμα και να προσπαθήσω να εξηγήσω τους παράγοντες που αγχώνουν ιδιαίτερα τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες.

Δεν αναφέρομαι βέβαια σε εμφανείς ανησυχίες της ηλικίας τους σχετικά με το σώμα τους και με τον τρόπο που θα ήθελαν να τους βλέπουν άτομα του αντίθετου φύλου που τους ενδιαφέρουν. Όλοι τα περάσαμε και θυμόμαστε καλά και τους δικούς μας προβληματισμούς.

Εκείνο στο οποίο θα ήθελα να στρέψω την προσοχή μου είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε αυτές τις ερωτήσεις και κατά πόσο νιώθουμε υπεύθυνοι για τις συμβουλές και τις προτροπές μας σε παιδιά που έχουν τεντωμένα τα αυτιά τους για μια γνώμη που θα δώσει λύση στα προβλήματα τους.

Αρχίζω από σήμερα κιόλας να παρατηρώ με περισσότερη προσοχή τις συζητήσεις των εφήβων σχετικά με την απώλεια βάρους και θα γράψω κάτι σε λίγες μέρες με τις πρώτες μου εντυπώσεις.

Καλό βράδυ και κάντε λίγο υπομονή. Μέχρι το Σαββατοκύριακο θα σταματήσει να κάνει τόση ζέστη.

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Κατερίνα.

    Αν και καθυστερημένα, θέλω να σου πω ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!
    Είχα μπλέξει λίγο και αν και σε παρακολουθώ από το πρώτο post σου, δεν είχα την ευκαιρία να σχολιάσω λίγο.

    Καλή συνέχεια. Καλό blogging!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Μάριε!
    Κάνω ότι μπορώ να το κρατήσω απλό και καθαρογραμμένο.

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...